Intenzívne pracuje na čo najskoršom prevoze Karola M. na Slovensko

16.07.2012 Bratislava

Bratislava 16. júla (TASR) - Ministerstvo vnútra SR v spolupráci s príslušnými rezortmi a útvarmi intenzívne pracuje na tom, aby v čo najkratšom čase zabezpečili prevoz Karola M. zo stredoamerického štátu Belize späť na Slovensko. Pre TASR to dnes uviedla Lucia Garajová z komunikačného odboru kancelárie ministra vnútra.

K spôsobu a času jeho prepravy sa zatiaľ nebudú vyjadrovať, keďže v súčasnosti sa vedú rokovania s belizskou stranou.

Minister vnútra Robert Kaliňák v nedeľu (15.7.) vyhlásil, že preprava je mimoriadne komplikovaná, keďže neexistuje priame spojenie medzi Belize a Slovenskom ani Európou. Obával sa, že by mohol byť počas prepravy pri medzipristátiach zadržaný policajnými orgánmi krajiny, v ktorej by lietadlo s jeho osobou pristálo. To by jeho transport na Slovensko skomplikovalo. Aby sa vyhol takémuto riziku, uvažuje sa nad jeho dopravou do vlasti vládnym špeciálom.

Karola M. našli v Belize viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola M. nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Zastrelený bol v septembri 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Okrem Karola M. z jeho vraždy obvinili aj ďalších štyroch mužov. Karol M. sa pred políciou niekoľko rokov skrýval. V októbri 2010 ho zadržali v poľskom Krakove a vydali na Slovensko. Chybou súdu sa však dostal na slobodu.

Karol M. pri zatýkaní v meste San Pedro nekládol odpor a bol sám.
 

Vyberte región